EN3RGY
Lista Forumurilor Pe Tematici
EN3RGY | Reguli | Inregistrare | Login

POZE EN3RGY

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil sweetandana
Femeie
25 ani
Teleorman
cauta Barbat
25 - 48 ani
EN3RGY /            💬Off Topic / Simbolurile zodiilor. Moderat de eLeM3nT23, sTarT93
Autor
Mesaj Pagini: 1
DSn
Membru ⚡⚡⚡

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 235
Simbolul zodiei Berbec
O linie verticala dreapta incepe de jos, iar la capatul de sus se desparte in doua ramuri rotunde simetrice, ca doua semiluni incomplete cu deschiderea in jos, amintind perfect de doua coarne de berbec. Linia verticala simbolizeaza gindirea rece, lipsita de emotii, dar cele doua semiluni reprezinta apele constiintei tisnind cu putere in afara.


Simbolul zodiei Taur
Un cerc pe care este asezata o semiluna culcata, cu deschiderea in sus, amintind exact de un cap de taur - cercul fiind craniul, iar semiluna - coarnele. Cercul este simbolul spiritului, iar el sustine semiluna - simbolul sufletului, deschis spre cer. Se observa ca nu exista nici o linie dreapta, fiind vorba de un simbol eminamente emotional.


Simbolul zodiei Gemeni
Doua linii verticale paralele, care se sprijina pe o linie orizontala jos iar sus sunt "acoperite" de o alta linie orizontala. Sunt cei doi gemeni, doi stilpi ai intelepciunii, sau doua linii ale destinului, delimitate de doua niveluri - cel fizic, jos, si cel metafizic, sus. Simbolul nu contine linii curbe, deci este pur rational, cerebral.


Simbolul zodiei Rac
Aici vedem doua semilune, una sus si una jos, fiecare cu deschiderea spre cealalta, si avind lipit la capat (cea de sus, la capatul din stinga, cea de jos, la capatul din dreapta) si spre interior cite un cerc. Simbolul aminteste de clestii unui crab, si sugereaza o uniune ciclica intre semiluna sufletului si cercul spiritului. Ca si la taur, lipsesc liniile drepte, deci avem un simbol pur emotional


Simbolul zodiei Leu
Un cerc mic continua in sus cu o curba care apoi revine in jos si coboara sub nivelul cercului, ca un S inversat si putin culcat. Imaginea aminteste de capul si coama unui leu. Cercul simbolizeaza spiritul, care initial se inalta peste linia Pamintului, dar apoi coboara pina sub ea, ilustrind coborirea spiritului in planul fizic, sau a iubirii divine printre oameni. Avem numai linii curbe, este un alt simbol emotional.


Simbolul zodiei Fecioara
Simbolul seamana foarte bine cu un "m" de mina, simbol al materiei primitive, dar ultima linie verticala, din dreapta, este taiata de o linie (uneori de o bucla) care coboara sub nivelul liniilor verticale. Cele 3 linii verticale reprezinta 3 niveluri ale constiintei - constient, subconstient, supraconstient - unite prin semiluni ale sufletului la capatul de sus, dar in pofida complexitatii glifei, apare o coborire in materialism si o introvertire data de linia finala.


Simbolul zodiei Balanta
Este un simbol alcatuit din doua componente neunite intre ele. Jos avem o linie orizontala simpla, simbolizind fizicul, iar deasupra ei o linie paralela, care la mijloc include un semicerc cu deschiderea in jos, simbolizind metafizicul. Imaginea aduce si cu o balanta cu doua brate egale (linia de sus), sugerind pozitia justitiei divine (semiluna) mai presus de nivelul fizic.


Simbolul zodiei Scorpion
Simbolul contine acelasi "m" din semnul Fecioarei, tot ca un simbol al materiei primitive, dar la capatul de jos al ultimei linii verticale se gaseste o coada coborind sub nivelul glifei, in virf cu o sageata - acul scorpionului. Aceleasi 3 niveluri ale constiintei, lucrind distinct, ultimul fiind caracterizat si de dorinta paminteasca ilustrata de sageata.


Simbolul zodiei Sagetator
O sageata oblica, indreptata spre dreapta si in sus, si taiata de un mic arc de cerc, ilustreaza foarte bine arcul si sageata. Orientata in sus, sageata simbolizeaza tendinta permanenta spre progres, iar cele doua componente intersectate exprima natura duala a semnului, imbinind animalul cu umanul, ca in centaur.


Simbolul zodiei Capricorn
Are cea mai complexa glifa, care cuprinde deopotriva linia dreapta, semiluna si cercul. Dinspre stinga, linia dreapta coboara sugerind coborirea intelectului in materialitate, apoi alta linie urca pina la cel mai inalt nivel, unde continua cu bucla unui cerc pe dreapta, urmind in final o semiluna care coboara spre interior. Imaginea aminteste si de capul si coarnele caprei, sau de corpul unei capre cu o coada de peste.


Simbolul zodiei Varsator
Doua linii ondulate paralele, una deasupra celeilalte. Cea de jos este a nivelului fizic, cea de sus - a nivelului metafizic, si ele nu se ating. Sugereaza valurile apei cunoasterii curgind din urciorul omului, dar si undele electrice si magnetice, sau chiar undele cerebrale, mentale.


Simbolul zodiei Pesti
Cei doi pesti inotind in sensuri opuse sunt reprezentati de doua semiluni cu deschiderile indreptate spre exterior, deci in directii opuse. O linie orizontala le taie la mijloc, unindu-le. Tendintele diferite simbolizate de cele doua semiluni ale sufletului se unesc la centru, rezultind unitatea contrariilor si concilierea tuturor paradoxurilor.

Aceste simboluri reprezinta instrumente curente de lucru in astrologie. Desenarea lor precisa, fara graba si fara alterare, este importanta pentru a se pastra o viziune justa a semnificatiei lor, si va avea efect si in declansarea procesului intuitiv care dezvaluie legaturile dintre elementele unei astrograme. De aceea, sugerez ca ele sa nu fie tratate superficial, ca simple coduri grafice, ci sa fie vazute ca imagini ale unor arhetipuri care trebuie reprezentate cit mai exact in utilizare.


_______________________________________
« Dă-ne și tu un like daca îți place En3rgy

pus acum 10 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la